Stresten Uzak Durmak Mümkün!

Stresten Uzak Durmak Mümkün!

Dünya genelinde gün geçtikçe etkisini daha da gösteren Covid-19 virüs salgınına yönelik önlemler almaya devam ediyoruz. Bu önlemlerin en başında hijyen kurallarına uygun bir yaşam, sağlıklı beslenme ve sosyal izolasyon gelmektedir. Evlerimizde kalarak bireysel ve toplumsal sağlığımız için en doğru tedbiri alıyoruz. Elbette bizler için çalışma hayatına devam eden başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Hanna’s ailesi olarak teşekkür ederiz.

Koronavirüsü sebebiyle evlerimizde olduğumuz bugünlerde yeni bir yaşam ile de karşı karşıyayız. İşine evinden devam eden bireyler bulunmakta. Okuluna gidemeyen öğrenciler, önlem sebebiyle dışarıya çıkamayan yaşlılarımız oldu. Evlerimizden yaşamımızı yürüttüğümüz bu tedbir sürecinde eski alışkanlıklarımızdan devam ettirememek bizlere zor gelebilir. Ayrıca yeni şartlara uygun şekilde bir planlama da yapmamız gerekiyor. Sosyal hayat akışına adapte olmuş zihinlerimiz ve bedenlerimiz için tüm gün boyunca evde kalmak biraz şok etkisi yaratabilir.

Rutin hayatımız Covid-19 salgını sebebiyle evlerimizde kaldığımız için değişimler göstermektedir. Bu değişimlere uyum sağlayabilmek için kendimizi iyi planlamamız ve bazı alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekebilir. Çünkü insan alışık olmadığından korkar ve korku endişelenmesine sebep olur. Endişelenme diğer bir yanıyla stresli olmamıza neden olur. Stresimizi yönetmek aslında sağlıklı bir şekilde günümüzü yönetebilmek demektir. Bu sebeple www.shophannas.com olarak sizlere evlerinizde kalarak stresinizi nasıl yönetebileceğinize yönelik tavsiyelerde bulunmak isteriz:
 

1- Sağlıklı Beslenmeye Özen Gösterin
Stres, beslenme ile doğrudan ilişkili olan bir kavramdır. Evimizde kaldığımız için çok fazla hareket edebilme fırsatımız da olmadığı için yiyeceğimiz besinlere daha fazla özen göstermeliyiz. Ayrıca salgına yakalanmamak için bağışıklık sistemimizin güçlü olması da çok önemlidir. Çok fazla karbonhidrata dayalı bir beslenme yapmamak en doğrusu olacaktır. Özellikle şekerli ve yağlı abur cuburlar tüketmemeliyiz. Stresimizi azaltmak için hayvansal beslenmeye de biraz ara vermek iyi olacaktır. Zeytinyağlı yiyecekler ya da bakliyat ürünleri gibi hafif beslenme tüketimi sergilememiz hem kilo almamıza engel olacak hem de daha sağlıklı bir stres yönetimi sağlayacaktır.
 

2- Egzersizler Yapın
Ev içerisinde kısıtlı kalmak insana özgürlük duygusu elinden alınmış gibi hissettirebilir. Ancak bu önlemleri almaya şu anda mecburuz ve hala evimizde egzersizler yapabiliriz! Yoga, pilates gibi hem vücüdumuzu rahatlatacak, hem de dayanıklılığımızı arttıracak ev içi sporlarını uygulayabiliriz. Esneme ve germe hareketlerini her gün 15 dakika yapmak daha dinç kalmanıza yarayacaktır. Ayrıca mekik-şınav gibi yine evde yapabileceğiniz ve birden çok kasınızı çalıştıracak hareketlere başvurabilirsiniz.
 

3- Kafein Tüketiminizi Azaltın
Strese sebep olan bir diğer etken madde ise ne yazık ki kafeinler. Normal tüketimde vücut için faydalı dahi olan kahve tüketimimize evde olduğumuz bu günler biraz ara versek harika olacaktır. Kahvede bulunan kafein bireyi tetikler ve sakin kalmamız gerekirken bu durum pek de iyi olmaz.
 

4- Rahatlatıcı Faaliyetler Yapın
Evinizde geçireceğiniz geniş bir zaman var ve neden bunu keyifli hale getirmeyesiniz ki? Kokulu mumlarınızı ve tütsülerinizi yakıp keyifli bir müzik eşliğinde kendinizle veya sevdiğiniz ile beraber tatlı bir akşam geçirebilirsiniz. Eski albümlerinizdeki fotoğrafları veyahut kitaplığınızı düzenleyebilirsiniz. Evinizde epeydir yapmadığınız küçük yer değişiklikleri yapabilirsiniz. Ya da mutfağınızı yeniden keşfedip birbirinden hafif ve sağlıklı yemekler pişirebilirsiniz.
 

Hanna’s olarak küçük bir önerimiz de elbette gardırobunuzu düzenlemek olabilir. Sizlere daha önce Dolabın Bahara Hazır Mı? diye sormuştuk. Şimdi düzenlemenin tam zamanı!

 

Etiketler: stres, covid-19,
Nisan 01, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı